YOSHLARNI MA’NAVIY RUHDA TARBIYASHDA BAXSHICHILIK SAN’ATINING O‘RNI. (Archive of Conferences, 2022)
O‘zbek xalqining tarixini o‘rganishda dastlab ma’naviy qadriyatlarni xolisona ilmiy taxlil qilish muhim ahamiyatga ega bo‘lib, uning asosini an’anaviy dostonchilik va baxshichilik san’atining tarixi, xalkning etnik tarixi bilan uzviy holda, an’anaviy dostonchilikning rivojlanishi og‘zaki ijodning asrlar davomida shakllanib kelgan chuqur ijtimoiy tafakkur olami bilan chambarchas bog‘liqligi alohidadir