AMIR TEMURNING MAHOBATLI OTLIQ HAYKALI YARATILSHI (Archive of Conferences, 2021)
Mustaqil O‘zbekistonimiz – uzoq tarixiy madaniyati boy qadimiy davlat bo'lib, O‘rta Osiyodagi yagona mamlakatdir. Toshkentning Amir Temur xiyobonida qad ko‘targan Amir Temur haykali haykaltaroshlikning tengsiz na’munalaridan biri ekanligi shubhasiz. Amir Temur nomidagi xiyobon — shaharning alohida belgilangan maydoni, boshlang‘ich koordinatasi timsolidir. Madaniyat, san’at, fanning alohida gullagan payti o‘sha davr bilan belgilanadi.