BIR G‘AZAL SHARHI (Archive of Conferences, 2020)
Alisher Navoiy nomini eshitgnimizda, buyuk davlat arbobi, shoir, mutafakkir, ilohiy va irfoniy g azallar muallifi hayolimizda gavdalanadi. Navoiy qoldirgan adabiy merosni hikmat marjonlari to?la dengizga o?xshatish mumkin.1 Alisher Navoiy asarlarini o„granish uchun eng avvalo, falsafiy dunyoqarshga bundan tashqari diniy, tasavuffiy bilimlarga ega bo?lish kerak. Fikrimni isboti sifatida adabiyotshunos olim, filologiya fanlari doktori, tasavvuf ilmining bilimdoni Najmiddin Komilovning fikrlarini havola qilaman: “Sharq xalqlari tafakkuri tarixida chuqur ildiz otgan tasavvuf ta?limotini yaxshi bilmay turib, Alisher Navoiy dunyoqarashi va adabiy merosini barcha murakkabliklari, falsafiy teranligi bilan to„liq holda to„g„ri, haqqoniy yoritib berish mushkul