(untitled) (Archive of Conferences, 2022)
Agar hukumatlar atrof-muhit muhofazasi bilan jiddiy shug‘ullanmaydigan bo‘lsa, u holda 2100 yilga borib, sayyoramizda havo harorati 3,7-4,8 darajagacha ko‘tarilishi mumkin. Harorat 2 darajadan oshganidan so‘ng sayyoramiz xavf ostida qoladi. Iqlim o‘zgarishi va tabiiy ofatlar o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni sayyoramizning turli mintaqalarida kuzatilmoqda.O’zbekiston sharoitida yashay oluvchanlik, suvuq va issiqga bardosh berishi hamda kislorod miqdorini ko’b ishlab chiqarishi bilan ajralib turadigan daraxtdir.