(untitled) (Archive of Conferences, 2022)
Ushbu maqolada Turkistonning 70 ga yaqin iste’dodli talabalari Germaniyaning turli shaharlaridagi oliy va o‘rta maxsus o‘quv yurtlariga yuborilgani, talabalarning o‘qishni tamomlamay turib qaytishlari, xalqning ma’naviyati uchun qurbon bo‘lgan va hayoti daxshatli azob-uqubatlar bo‘roniga to‘lgan bu yetmish qahramonlarni men “Turkistonning yetmish oqqushi” haqida keltirilgan.