(untitled) (Archive of Conferences, 2021)
Maqola geometrik materialni o’rganish jarayonida ikkinchi sinf o’quvchilarida aqliy operatsiyalarni rivojlantirish masalasiga bag’ishlangan. Ushbu maqolada aqliy operatsiyalarning asosiy turlari, 2-sinfda geometrik materialni o’rganishning o’ziga xos xususiyatlari aniqlanadi va tahlil qilinadi. Ikkinchi sinf o’quvchilarida aqliy operatsiyalarni rivojlantirish muammosi bo’yicha empirik tadqiqotlar asosida geometrik materialni o’rganish jarayonida aqliy operatsiyalarni rivojlantirish shartlarining samaradorligi sinovdan o’tkaziladi.Geometriya mavzulari bo’yicha bilim va ko’nikmalarni mustahkamlash uchun o’quv vazifalari taqdim etiladi