(untitled) (Archive of Conferences, 2021)
Talim tizimini tubdan islox qilishga qaratilgan “Kadrlar tayyorlash milliy dasturi” ga talimning har bir boshqichida inson omili bilan bog`liq bo`lgan dolzarb vazifalarni hal qilish nazarda tutilgan. Inson omili mazmunida milliy dastur hal qilishini nazarda tutgan vazifalardan biri inson idroki, aql zakovatini o`lchash va baholash uni o`stirish ,o`quvchining qobiliyatlari va odamiy sifatlarini rivojlantirish muommolari bo`yicha shuningdek o`qitish tarbiyalash va mehnat faoliyatiga tayyorlash jarayonida shaxsning yetuk mutaxassis bo`lib yetishishi muommolari bo`yicha psihologik va pedagogic tatqiqotlarni bajarishdan iborat.