(untitled) (Archive of Conferences, 2020)
Prezidentimiz Shavkat Mirziyoyev o„z nutqlarida: “Biz O„zbekistonni rivojlangan mamlakatga aylantirishni maqsad qilib qo„ygan ekanmiz, bunga faqat jadal islohotlar, ilm-ma?rifat va innovatsiya bilan erisha olamiz. Buning uchun, avvalambor, tashabbuskor islohotchi bo„lib maydonga chiqadigan, strategik fikr yuritadigan, bilimli va malakali yangi avlod kadrlarini tarbiyalashimiz zarur. Shuning uchun ham, bog„chadan boshlab, oliy o„quv yurtigacha, ta?limning barcha bo„g„inlarini isloh qilishni boshladik. Nafaqat yoshlar, balki butun jamiyatimiz a?zolarining bilimi, saviyasini oshirish uchun avvalo ilm-ma?rifat, yuksak ma?naviyat kerak. Ilm yo„q joyda qoloqlik, jaholat va albatta to„g„ri yo„ldan adashish bo„ladi”-deya ta?kidlab o?tganlar. Shunday ekan biz vatanimiz tomonidan bizga qanchalik shaoritlar yaratib berilyotganini hech shubhasiz ko?ra olamiz. Har jabhada yangiliklar, izlanishlar bo?layotgan yurimiz istiqboli yashnayversin. Ushbu maqola orqali vatanimizdagi yangilanishlarni izohlab bermoqchiman.